Nieuws

Blijf helemaal bij met de nieuwste info rond opvoeden, opgroeien en ouderschap!

Samen veerkrachtig!

2022/06/27

Boost je veerkracht van 1 tot 10 oktober!

Terug

Samen met de Vlaamse Logo’s en Te Gek!? richt het Vlaams Instituut Gezond Leven 10 dagen lang de schijnwerpers op geestelijke gezondheid. 

Elk jaar, van 1 tot 10 oktober, zetten ze het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker. Doel: ‘goed in je vel zitten’ en ‘psychische kwetsbaarheid’ bespreekbaar maken.

Heb je ook al gemerkt dat we meestal pas over mentale gezondheid spreken als het niet goed gaat? Daarom is het belangrijk én nodig om te werken aan geestelijke gezondheid nog vóór er zich problemen stellen. En dat doen we tijdens de 10-daagse. Door positieve geestelijke gezondheid aandacht te geven, creëren we tegelijkertijd meer begrip voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn.

Tijdens de 10-daagse tellen we trouwens af naar 10 oktober: naar de internationale dag van de geestelijke gezondheid of de ‘World Mental Health Day’. Die dag wil  bewustzijn creëren rond geestelijke gezondheid in het algemeen en rond problemen op het vlak van geestelijke gezondheid in het bijzonder.

 Elk jaar worden meer dan 500 evenementen georganiseerd tijdens deze 10-daagse. Keuze genoeg en voor elk wat wils!

Meer info vind je op  Samen Veerkrachtig

Huis van het kind Middenkempen

Lierseweg 132 a
2200 Herentals