Informatie voor jouBijzondere zorg

Ontmoeting voor ouders en familie

Gezin en Handicap

Gezin en Handicap organiseert actuele, verhelderende infomomenten, workshops, webinars en meerdaagse cursussen over handicap en inclusie.

Onze infomomenten zijn er in de eerste plaats voor jou als ouders van een kind met handicap, met de focus op jouw vragen en bezorgdheden en thema’s die je bezighouden, maar professionals zijn er ook welkom. Je krijgt gerichte informatie, er is ruimte om vragen te stellen en andere ouders te ontmoeten. Zo krijg je frisse inzichten en een nieuw perspectief.

De Ouders

De Ouders verbindt ouders van bijzondere kinderen. Ze delen info, advies en ervaringen met elkaar in een Facebookgroep waar meer dan 1500 ouders van kinderen met een beperking  elkaar steunen. Op hun website vind je een handige Wegwijzer:  een overzicht van het hulpverleningslandschap, info over tegemoetkomingen en hulpmiddelen.

Magenta

Het Magenta-project is er voor ouders van kinderen met een handicap of chronische ziekte. 

De werk-leven-balans is al een moeilijke evenwichtsoefening voor gezinnen met gezonde kinderen.  Een zorg-werk-leven-balans vinden is nog veel complexer. 
Magenta wilt ouders en professionelen hierin ondersteunen met een uniek groeps en vormingsaanbod, voor ouders van kinderen van 0 tot 25 jaar (ook online).

Huis van het kind Middenkempen

Lierseweg 132 a
2200 Herentals