Over ons

Een Huis met veel deuren!

Samen elkaar ondersteunen

Het Huis van het Kind Middenkempen is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties, diensten en de lokale besturen van Neteland die zich dagelijks inzetten voor kinderen, jongeren, zwangeren, ouders en grootouders in onze regio.
 
Het is dus niet één huis, maar een huis met veel deuren op verschillende plaatsen in onze ganse regio!
 
Door samenwerking stemmen we ons aanbod op elkaar af, vullen we elkaar aan en streven we zo naar maximale toegankelijkheid voor onze gebruikers.
 
 

Alle info op één plek

Op deze website bundelen we al onze info om jou op een toegankelijke manier te ondersteunen bij vragen over opvoeden, het opgroeien en de ontwikkeling van  baby tot volwassene. Zo hopen we dat je alvast een beetje kan 'thuiskomen' in ons Huis van het Kind!

Opvoeden doe je niet alleen!

Opvoeding is geen individuele maar een collectieve zorg, die gemeenschappelijk gedragen dient te worden. We organiseren daartoe in jouw buurt een breed basisaanbod, waar iedereen terecht kan. Zo streven we er naar om gezinnen met elkaar te verbinden, om de sociale netwerken rondom kinderen en gezinnen te versterken, gezien sociale steun breder dan het eigen netwerk vaak een erg positieve bijdrage levert aan de kwaliteit van opvoeden. 

Zo wordt ons ‘Huis’ een plek waar gezinnen thuis komen, ondersteuning vinden en waar plaats is voor overleg en onderlinge uitwisseling van opvoedingsideeën, zowel tussen ouders, als tussen de samenwerkende partners.

Contactpersonen

Vorselaar

Dorien Van De Water
dorien.vandewater@vorselaar.be
014 50 00 21

Herentals

Sofie Roofthooft
sofie.roofthooft@herentals.be
014 24 66 98

Coördinator Middenkempen

An Van Mechelen
an.van.mechelen@regioneteland.be
 0491 35 79 96

Herenthout

Ilse Meeusen
huisvanhetkind@herenthout.be
014 50 27 76

Grobbendonk

Greet Bloemen
greet.bloemen@grobbendonk.be
014 50 81 10

Olen

Tinne de Meijer
huisvanhetkind@olen.be
014 21 52 00

Huis van het kind Middenkempen

Lierseweg 132 a
2200 Herentals