Informatie voor jouKinderopvang

Opvang van baby en peuter

Opvang Vlaanderen

Op zoek naar kinderopvang voor je baby of peuter?
Neem een kijkje op Opvang.Vlaanderen, ons digitaal platform voor kinderopvang in onze regio.

Alle diensten die kinderopvang aanbieden in jouw gemeente werken hier samen met ons aan één makkelijke toegangspoort.
Via het kaartje op het platform kan je op zoek naar een onthaalouder of crèche in jou buurt of onderweg naar je werk. Ga op verkenning door de foto's en sfeerbeelden van de onthaalouders en kinderdagverblijven en vergelijk het aanbod. Wat past bij jullie, wat spreekt jullie aan?

Na de eenvoudige aanmaak van een profiel, kan je onmiddellijk je aanvraag indienen bij een opvanginitiatief (of opvanginitiatieven) naar keuze.

Alles verloopt dan via daarna via deze weg. De kinderdagverblijven zullen je via het platform laten weten of er al dan niet plaats is voor jouw kleintje. Je kan met hen mailen, bijkomende vragen stellen of een afspraak regelen om op bezoek te gaan eens de keuze gemaakt is.

Makkelijk toch?

Toch graag wat hulp?

Dat kan zeker! Ben je niet vertrouwd met online aanvragen of spreek je onze taal nog onvoldoende?

Wij helpen je graag verder! In elke van onze gemeenten kan je bij het lokaal bestuur terecht voor ondersteuning bij je opvangvraag.

Neem even contact met ons op, we verwijzen je gericht door naar een hulpverlener in jou gemeente.

Kinderopvangtoeslag Groeipakket

Wie gebruik maakt van kinderopvang met vaste prijs (dus niet op basis van je  inkomen), heeft  binnen het Groeipakket recht op een kinderopvangtoeslag per opvangdag.

Het aantal opvangdagen wordt  door de opvang doorgegeven aan Kind en Gezin, die deze informatie aan je uitbetaler van je Groeipakket bezorgt. De toeslag wordt maandelijks automatisch uitbetaald en vervalt als je kindje naar school gaat.

Lokaal Loket Kinderopvang

Voor andere vragen of opmerkingen rond voorschoolse kinderopvang (0-3jaar) in de Middenkempen kan je terecht bij ons  Lokaal Loket Kinderopvang.

Binnen onze opdracht geven we info aan ouders over het kinderopvangaanbod in de regio. Daarnaast bekijken we door het opvolgen van de aanvragen die bij het loket binnen komen of er een (on)evenwicht is tussen vraag en aanbod. Deze info rapporteren we jaarlijks aan Kind en Gezin.

Huis van het kind Middenkempen

Lierseweg 132 a
2200 Herentals