Informatie voor jouKinderopvang

Kinderopvang basisonderwijs

Voor en naschoolse opvang

In elk van  van onze gemeenten is er een aanbod van buitenschoolse kinderopvang (voor en na school en tijdens vakantiedagen).

Soms wordt er door de scholen zelf in opvang voorzien na de schooluren en eventueel ook op woensdag namiddag.

Daarnaast is er in elk van onze gemeenten èn deelgemeenten een Initiatief Buitenschoolse Kinderopvang (de kinderclub) voor opvang van kinderen van 2,5 tot 12 jaar. Daar kunnen kinderen terecht voor en na school, tijdens schoolvrije dagen en vakantieperiodes voor opvang onder begeleiding van deskundige en enthousiaste medewerkers. Zij staan in voor goeie zorg voor je kindje, maar organiseren daarnaast ook een super gevarieerd spelaanbod  op maat van jou kind!

Elke kinderopvang wordt lokaal georganiseerd. Er zijn goeie afspraken tussen scholen en BKO, zodat de kinderen veilig naar school gebracht worden en er weer opgehaald worden.

Sommige BKO's (Vorselaar en Herenthout) voorzien ook in de namiddag slaap opvang voor de instappertjes die nog behoefte hebben aan een middagdutje.

 

De Kinderclub in jou gemeente

Voor info over de werking en kostprijs van de BKO in jou gemeente kan je hier terecht;

Vakantie aanbod

Tijdens de school en zomervakanties organiseren lokale besturen vaak nog bijkomende activiteiten en kampen voor kinderen en jongeren.

Speelplein en Grabbelpaswerking is geen opvang, maar voorziet tijdens vakantieperiodes wel in een bijkomend vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren. Dit aanbod wordt georganiseerd door de  Jeugddienst.  Er zijn vaak afspraken tussen buitenschoolse opvang en speelpleinwerking zodat je kind bv. voor en na de speelpleinwerking eventueel nog wel even opgevangen worden in de BKO, als je zelf niet in de mogelijkheid bent om het te brengen of tijdig op te halen.

Daarnaast zijn er ook privé initiatieven die kinderopvang en activiteiten organiseren tijdens schoolvakanties, ter ondersteuning van het bestaande kinderopvangaanbod (die worden meestal bekend gemaakt via de school zelf).

Ook sport en vakantiekampen (kijk eens bij het aanbod van je mutualiteit) kunnen soms ook een fijne variatie, alternatief of oplossing in je opvangnood bieden.

Huis van het kind Middenkempen

Lierseweg 132 a
2200 Herentals