Informatie voor jou

Op deze pagina nodigen we je uit om op verkenning te gaan in het aanbod van informatie, dienst en hulpverlening die ondersteunen bij het opgroeien en opvoeden van kinderen.

Luierbox

 

 

 

 

Een warm project, gedragen door en voor gezinnen in onze buurt.

In elk van onze5 gemeenten van Neteland staan op verschillende locaties Luierboxen. Daarin verzamelen we overschotten van ongebruikte luiers voor kinderen.

Van de ingezamelde luiers worden luierpakketjes gemaakt die we verdelen aan financiëel kwetsbare gezinnen met een baby of peuter in onze buurt. Zo hopen we hen alvast een kleine ondersteuning te kunnen bieden in de zware kost die luiers betekenen op hun beperkt gezinsbudget.

Kan jij hulp gebruiken?

Prille gezinnen die het financiëel moeilijk hebben worden door de regio verpleegkundigen van Kind en Gezin naar ons doorverwezen. Bespreek je situatie even met hen, bij een huisbezoek of consultatie, als het ook jou zou kunnen helpen. We verdelen de luierpakketjes na afspraak tijdens onze SpeelBabbels. Gedurende 6 maanden kan je, zolang de voorraad strekt, 30 luiers per maand ontvangen. We vragen hiervoor een bijdrage van €1.

Wil jij ons project steunen?

Helaas volstaat de voorraad luiers die we inzamelen niet om alle gezinnen verder te helpen. Daarom zijn we steeds op zoek naar bijkomende hulp.

Heb jij geen overschot aan luiers maar wil je toch graag helpen? Of doet jou vereniging, school of vzw graag een actie voor een goed doel? Denk dan zeker aan ons project!  

Doneer dan luiers aan de Luierbox, je helpt er gezinnen in je buurt mee verder!

Waar vind je een Luierbox in jou buurt?

 

  • Vorselaar Gemeentehuis, Buitenschoolse kinderopvang De Regenboog
  • Grobbendonk Sociaal huis, Buitenschoolse kinderopvang Kikoen Grobbendonk en Bouwel, Mama Depot aan de Bib
  • Herentals Bibliotheek, crèche Hummeltjeshof, Campus Spiegelfabriek, Administratief centrum, Sportcomplex Vossenberg, Consultatiebureaus Kind en Gezin en via inleveringspunt Kringwinkel
  • Herenthout Huis van het Kind, Gemeentehuis, Wijkhuis 't Lindehofke en in alle scholen en kinderdagverblijven
  • Olen Lokaal Dienstencentrum Komie Geire, Basisscholen, Kinderdagverblijven,  Buitenschoolse Kinderopvang Kikoen, Aurubis en Umicore

Huis van het kind Middenkempen

Lierseweg 132 a
2200 Herentals