Informatie voor jouOnderwijs

Middelbaar Onderwijs

De Onderwijskiezer

Een schoolkeuze en schoolrichting kiezen is geen makkelijke opdracht.

De Onderwijskiezer is een handige website  die je als ouder, student of volwassene kan raadplegen en je helpt bij je zoektocht in je schoolkeuze, maar ook bij de  juiste studierichting. Je vind er online vragenlijsten over belangstelling en studiehouding. Daarnaast een overzicht van het scholenaanbod in Vlaanderen en data waarop scholen info momenten organiseren.

Een school dicht bij huis?

In Neteland kunnen onze tieners en jongeren terecht in drie middelbare scholen. Ga zeker eens over verkenning in hun aanbod, vertrekkend vanuit de belangstelling en studiehouding van jou student. 

Vorselaar 

Herentals 

Schooltoeslag in Groeipakket

Jongeren die onderwijs volgen in een door de Vlaamse Gemeenschap erkende, gesubsidieerde of gefinancierde onderwijsinstelling krijgen jaarlijks een schooltoeslag in hun Groeipakket als ze aan de voorwaarden voldoen (grensbedrag voor gezinsinkomen en voldoende dagen op school zijn).

De schooltoeslag vervangt de vroegere studietoelage en wordt automatisch toegekend tussen september en december als je er recht op hebt. Je moet dus zelf geen aanvraag doen. 

Kinderen die na het Middelbaar verder studeren in het Hoger Onderwijs kunnen nadien nog een studietoelage aanvragen bij het  Departement Onderwijs.

Huis van het kind Middenkempen

Lierseweg 132 a
2200 Herentals