Informatie voor jouOpvoeding & ondersteuning

Info over opvoeden

Gezinsbond

Op de website van Gezinsbond vind je info per leeftijdsfase, aangevuld met  artikels die aansluiten op maatschappelijk relevante gebeurtenissen.

Daarnaast organiseert Gezinsbond regelmatig ook heel wat Webinars (een lezing die je kan volgen vanuit je luie zetel) en info avonden rond verschillende opvoedingsthema's in je buurt.

Gezinsbond heeft ook tal van boeiende tijdschriften, boordevol opvoedingsinformatie!

  • De Bond  maandblad met info en advies over opvoeden en opgroeien van je kind, maar ook veel tips, info en weetjes over leuke uitstapjes met het hele gezin
  • Brieven aan jonge ouders een gratis reeks voor ouders van kindjes van 0 tot 3 jaar
  • BOTsing, een magazine dat Ouders van tieners ontvangen door hun  lidmaatschap, met specifieke thema's rond opvoeden van jongeren
  • Enig stuk, een brochure voor alleenstaande ouders 
  • Magazine voor Grootouders,  dat inspireert bij de opvoeding van kleinkinderen

 

Zitdatzo

Kinderen grootbrengen is een uitdagende opdracht: mama of papa zijn is misschien wel de moeilijkste baan ter wereld. Maar wat is het een voorrecht om dat kleine mensje te zien opgroeien met het hart op de juiste plaats. Op de website van Zitdatzo kan je enkele podcast beluisteren over de kleine kantjes van het opvoeden; échte verhalen met een knipoog, een traan én een lach.

Vaderklap, van en voor vaders in nieren en hart

Vaders die willen vertellen, schrijven, beleven en inkijk geven in hoe het is om vader te worden en te zijn. Inspireren van vaders om het goed (en misschien nog beter) te doen, dat was basis van het ontstaan van Vaderklap.  Intussen groeide Vaderklap uit tot een (h)echte groep vaders die samen willen inspireren, motiveren en ontdekken hoe vader te zijn in deze 21e eeuw. Begonnen als een blog met verhalen van twee vaders, zijn er intussen heel wat nieuwe schrijvende vaders bijgekomen. Naast de blogs en artikels, kan je op de website van Vaderklap ook gesprekken  met andere papa's bekijken en beluisteren. Daarnaast organiseren ze ook heel wat activiteiten, bijeenkomsten en is er een jaarlijkse Vaderklapdag!

Huis van het kind Middenkempen

Lierseweg 132 a
2200 Herentals