Informatie voor jouZwangerschap en bevallen

Als het anders loopt
Als zwanger worden niet vlot

Soms loopt ons levenspad niet zoals we het vooraf hebben uitgestippeld. Als zwanger worden niet vlot kan je terecht bij je huisarts of gynaecoloog voor verdere begeleiding.
Voor wensouders is dit vaak een bijzonder zware tijd, onderstaande diensten staan klaar om je te helpen.
De Kraamvogel, het Expertisecentrum Kraamzorg voor de provincie Antwerpen

De Verdwaalde Ooievaar is een vereniging voor wensouders en professionelen rond het thema (onvervulde) kinderwens. Zij bieden informatie en steun en via het forum en hun activiteiten kan je in contact komen met lotgenoten. 

Kinderwens vzw wil ouders met een kinderwens voorbereiden, ondersteunen en begeleiden. Je kan er terecht voor een begeleidings- en vormingsaanbod op maat in groep of individueel.

 

Ongepland zwanger

Ben je ongepland zwanger? Weet je niet wat doen na een prenatale diagnose?

Maakte je ooit een keuze en heb je het er moeilijk mee? Dan is Fara er voor je! 

Fara is een vzw die zwangerschapskeuzes bespreekbaar maakt. Ze bieden een luisterend oor en professionele begeleiding.

Ze ontwikkelden Keuzehulp ongepland zwangerDeze biedt houvast als je ongepland of ongewenst zwanger bent en niet weet wat doen. Gratis en anoniem kan je er terecht voor betrouwbare info, verdiepende opdrachten en informatie over wie je kan ondersteunen.

Vroeggeboorte

Naar de komst van een kindje kan lang en intens worden uitgekeken. Maar als het kindje te vroeg geboren wordt, brengt het nieuwe leven vaak ook een periode van angst en bezorgdheid met zich mee. Er bestaan heel wat diensten die ouders van een te vroeg geboren kindje ondersteunen. Vraag zeker ook  raad bij je behandelend arts of verpleegkundige.

Meer informatie vind je bij Kind en Gezin (vroeggeboorte) en Vlaamse Vereniging voor Ouders van Couveusekinderen 

Een kindje verliezen

Het verlies van een zwangerschap, baby of kind doet de wereld stilstaan. Op dat moment, maar ook later, kan lotgenotencontact veel betekenen ter ondersteuning van het moeilijke proces dat je doormaakt, als ouder, koppel of familie. Durf op onderstaande diensten te rekenen om je te ondersteunen in deze moeilijke tijd!

Bij de De Kraamvogel kan je terecht voor een gesprek over een miskraam of overlijden van je kindje.

Met Lege Handen is een vzw voor  ouders van een overleden baby. Ze organiseren persoonlijke gesprekken en (online) praatgroepen en andere activiteiten voor lotgenoten en steunfiguren. Daarnaast vind je op hun website  een uitgebreide info brochure 'Wanneer je kindje sterft'.

Het Berrefonds wil door zijn werking een houvast zijn voor (groot)ouders, familie en vrienden bij het verlies van een kind. In hun Koesterhuis Antwerpen kan je tijdens een inloopmoment terecht voor een hartverwarmende babbel onder lotgenoten over rouw, verdriet en verlies. Sinds kort hebben ze ook Glinsterhulp opgestart, een online lotgenoten contact.

Bij Ouders van een overleden kind staan vrijwilligers klaar om een luisterend oor te bieden aan ouders die hun kind verloren hebben, recent of minder recent, individueel of in groep.

Huis van het kind Middenkempen

Lierseweg 132 a
2200 Herentals