Informatie voor jouZwangerschap en bevallen

Ontmoeting en info

Gezond zwanger

In de eerste weken van de zwangerschap weet je vaak nog niet dat je zwanger bent. Die eerste weken zijn nochtans heel cruciaal. Je baby in goede omstandigheden laten groeien begint al vanaf het moment dat je beslist dat je een kindje wil of stopt met je voorbehoedsmiddel.

Op Gezond zwanger worden krijg je hierover meer info.
Ook je vroedvrouw, huisarts of gynaecoloog kunnen je informatie geven over hoe je je kan voorbereiden op een zwangerschap.

Kom naar onze Baby babbel

Je bent zwanger en benieuwd naar wat je te wachten staat. Vijf keer per jaar organiseren we daarom een gezellige ontmoetingsavond voor zwangere koppels.
Onze Baby Babbels  gaan door in Herentals, ontmoetingsruimte De Cirkel van Huis van het Kind Middenkempen. Bij een lekker tasje koffie of thee en een plakje zelfgebakken cake kan je gezellig keuvelen met andere zwangere koppels uit de regio.
Wij brengen er alle info over diensten die je  omringen tijdens de periode rondom zwangerschap en geboorte en maken graag tijd voor al je vragen, twijfels en bezorgdheden.
 
Je kan er persoonlijk kennismaken met Huis van het kind en onze perinatale partners Kraamzorg, Kind en Gezin, Groeipakket, mutualiteit, de vroedvrouw, Gezinsbond...
De avonden gaan door in februari, april, juni, september en november. Willen jij en/of je partner er graag bij zijn? Schrijf je in voor de volgende sessie.
 
Ook onze partners van de mutualiteit organiseren regelmatig info sessies voor zwangeren. Zo kan je bij Solidaris terecht voor de info sessie Samen Zwanger.Deze sessies gaan online of fysiek door (in het Well2DAY-centrum Herentals). Hier krijg je een handig overzicht van de wetgeving rond zwangerschap en geboorte en maak je kennis met de diensten en voordelen van je ziekenfonds.

Borstvoeding

Borstvoeding geven is de natuurlijkste manier om je kindje te voeden. Omdat het nieuw is, is het soms een beetje zoeken en brengt het wat vragen met zich mee. Om jou te ondersteunen kan je terecht bij een lactatiekundige;  dat zijn vroedvrouwen die zich gespecialiseerd hebben in borstvoedingsbegeleiding van mama's. Zij komen graag bij je langs op je te helpen bij al je vragen of eventuele moeilijkheden met de borstvoeding.  
 
La Leche league is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor moeders die borstvoeding willen geven. Zij organiseren workshops, infosessies en ouderbijeenkomsten zodat je vol vertrouwen van start kunt gaan met je borstvoeding.  

Alle locaties en activiteiten van ons Huis van het Kind zijn borstvoedingsvriendelijk.

De Kraamvogel

De Kraamvogel is het Expertisecentrum kraamzorg van de provincie Antwerpen.
Je kan er tijdens de inloopmomenten vrijblijvend terecht met al je vragen rondom zwangerschap, bevalling en kraamperiode. 
Naast een uitgebreid documentatiecentrum rond zwangerschap en kraamtijd organiseren ze allerlei toffe workshops voor jou (en je baby)  zoals dragen, borstvoeding, zwangerschapsyoga, hypnobirthing, baby massage, herbruikbare luiers... Neem dus zeker een kijkje op hun website voor het recente aanbod!

Kind en Gezin

Neem eens een kijkje bij Kind en Gezin

  • als je op zoek bent  naar een leuke naam voor je baby
  • voor al je vragen bij het opstellen van een veilige geboortelijst
  • voor een overzicht van het verloop van je zwangerschap en de ontwikkeling van je kindje

en zo veel meer!


Tip! Maak je eigen zwangerschapsprofiel aan, dan krijg je stap voor stap en week na week een persoonlijke begeleiding doorheen de zwangerschap. Met handige checklists voor alle zaken waar je moet aan denken.

Huis van het kind Middenkempen

Lierseweg 132 a
2200 Herentals