Informatie voor jouZwangerschap en bevallen

Info en workshops

Gezond zwanger

In de eerste weken van de zwangerschap weet je vaak nog niet dat je zwanger bent. Die eerste weken zijn nochtans heel cruciaal. Je baby in goede omstandigheden laten groeien begint al vanaf het moment dat je beslist dat je een kindje wil of stopt met je voorbehoedsmiddel.

Op Gezond zwanger worden krijg je hierover meer info.
Ook je vroedvrouw, huisarts of gynaecoloog kunnen je informatie geven over hoe je je kan voorbereiden op een zwangerschap.

Kom kennis maken met ons!

Je bent zwanger en benieuwd naar wat je te wachten staat.
Een viertal keer per jaar organiseren we daarom de info avond 'Kindje op Komst' .
  • Online sessies: 28 maart  / 21 november 
  • Fysieke bijeenkomst: 10 mei / 13 september 
Daar brengen we je samen met diensten die je een antwoord geven op al je vragen, twijfels en bezorgdheden. Je kan er persoonlijk kennismaken met Huis van het kind en onze perinatale partners Kraamzorg, Kind en Gezin, Groeipakket, mutualiteit, de vroedvrouw, Gezinsbond.... We stellen onze werking voor en geven graag antwoord op jou vragen!
Willen jij en je partner er graag bij zijn? Schrijf je in voor de sessie naar jou voorkeur!

Borstvoeding

Borstvoeding geven is de natuurlijkste manier om je kindje te voeden. Omdat het nieuw is, is het soms een beetje zoeken en brengt het wat vragen met zich mee. Om jou te ondersteunen kan je terecht bij een lactatiekundige;  dat zijn vroedvrouwen die zich gespecialiseerd hebben in borstvoedingsbegeleiding van mama's. Zij komen graag bij je langs op je te helpen bij al je vragen of eventuele moeilijkheden met de borstvoeding.  
 
La Leche league is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor moeders die borstvoeding willen geven. Zij organiseren workshops, infosessies en ouderbijeenkomsten zodat je vol vertrouwen van start kunt gaan met je borstvoeding.  Elke maand organiseert LLL  Herentals- Lier  een ouder en kind bijeenkomst in onze locatie in Herentals. Daar ontmoet je andere ouders en krijg je concrete tips en informatie rond borstvoeding van elkaar en van de begeleiding. 

Alle locaties en activiteiten van ons Huis van het Kind zijn borstvoedingsvriendelijk!

De Kraamvogel

De Kraamvogel is het Expertisecentrum kraamzorg van de provincie Antwerpen.
Je kan er tijdens de inloopmomenten vrijblijvend terecht met al je vragen rondom zwangerschap, bevalling en kraamperiode. 
Naast een uitgebreid documentatiecentrum rond zwangerschap en kraamtijd organiseren ze allerlei toffe workshops voor jou (en je baby)  zoals dragen, borstvoeding, zwangerschapsyoga, hypnobirthing, baby massage, herbruikbare luiers... Neem dus zeker een kijkje op hun website voor het recente aanbod!

Kind en Gezin

Neem eens een kijkje bij Kind en Gezin

  • als je op zoek bent  naar een leuke naam voor je baby
  • voor al je vragen bij het opstellen van een veilige geboortelijst
  • voor een overzicht van het verloop van je zwangerschap en de ontwikkeling van je kindje

en zo veel meer!


Tip! Maak je eigen zwangerschapsprofiel aan, dan krijg je stap voor stap en week na week een persoonlijke begeleiding doorheen de zwangerschap. Met handige checklists voor alle zaken waar je moet aan denken.

Huis van het kind Middenkempen

Lierseweg 132 a
2200 Herentals