Informatie voor jouRechten & voordelen

Samen tegen armoede

De Fakkel

De Fakkel is een vzw waar armen het woord nemen. Ze staan in om armoede en uitsluiting in onze maatschappij te bestrijden en werken aan een positieve beeldvorming van mensen in armoede. 

Kinderen tussen 4 en 8 jaar kunnen er op woensdagnamiddag terecht voor  'Kinderpraatjes en zo'., waar aan de hand van leuke activiteiten op een speelse manier gewerkt wordt aan taalbevordering.

Daarnaast organiseren ze talrijke leuke groepsactiviteiten in en buitenhuis, je vind een overzichtje hiervan in de nieuwsbrief hieronder.

Tijdens de zomervakantie 2024 bieden ze ook een nieuwigheid, Project V, theater en artistieke workshops voor jongeren geboren vanaf 2010.

 

Inloopcentrum De Dorpel

Vzw De Dorpel is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen in armoede, met een gevarieerd aanbod aan activiteiten en diensten; een persoonlijk gesprek, een luisterend oor en een gezellige babbel. Iedereen is er welkom ongeacht leeftijd of overtuiging. De Dorpel wil zo mensen in armoede erkennen en groeikansen bieden, onder meer langs educatieve activiteiten en projecten; zoals vorming, scholing. De Dorpel werkt aan de eigenwaarde van mensen in armoede zodat ze voor zichzelf leren opkomen.

 

Welzijnsschakels

Onder het logo Samen Sterkt zetten de vrijwilligers van Welzijnsschakel zich in voor de strijd tegen armoede, sociale uitsluiting en discriminatie en voor een rechtvaardige en duurzame samenleving waarin iedereen meetelt. Vertrekkend vanuit ontmoeting; een moment zonder drempels waar verschillende werelden elkaar kunnen zien, kunnen leren kennen en van elkaar kunnen leren, organiseren ze tal van activiteiten en ondersteuning in de buurt.

Welzijnsschakels in de buurt

In onze regio zijn drie Welzijnsschakels actief, klik voor een overzichtje van hun aanbod en activiteiten op onderstaande link.

Huis van het kind Middenkempen

Lierseweg 132 a
2200 Herentals