Informatie voor jouRechten & voordelen

Gezinsbond

Lid worden van Gezinsbond

Met een lidkaart van de Gezinsbond kan je rekenen op een aanbod voor kinderen, ouders, en grootouders in elke levensfase.

Bij de lokale afdelingen van de Gezinsbond kan je deelnemen aan gezinsactiviteiten in jou buurt. Daarnaast kan je ook profiteren van een korting op heel wat gezinsuitstapjes in Vlaanderen en Brussel (musea, toneel, musical, concerten, pretparken...). 

De lidkaart biedt ook een spaarkorting voor je aankopen bij plaatselijke handelaars. Verder is er ook de kortingskaart groot gezin voor openbaar vervoer en ken je de gezinsbond ook zeker van hun tweedehandsbeurzen (voor baby uitzet en kinderkleding) en kinderoppasdiensten.

Tijdschriften

Als lid van de Gezinsbond ontvang je ook heel wat gratis tijdschriften.

  • Er is het maandblad 'De Bond' met tal van boeiende artikels, analyses en informatie over de diverse thema's waarin de Gezinsbond gezinnen bijstaat: opvoeding, gezondheid, onderwijs, kinderbijslag… Je vind er advies over opvoeden en opgroeien van je kind, maar ook veel tips, info en weetjes over leuke uitstapjes met het hele gezin
  • Een tijdschrift voor Zwangere ouders: Zwanger!
  • Voor kersverse ouders is er de reeks 'Brieven aan jonge ouders' (0 tot 3 jaar), die je thuis in je bus krijgt.
  • Ouders van tieners ontvangen door hun  lidmaatschap ook het magazine 'BOTsing', met specifieke thema's rond opvoeden van jongeren.
  • Voor alleenstaande ouders is er de brochure Enig stuk gratis te downloaden op hun pagina!
  • Zelfs aan grootouders wordt gedacht met de brochure Magazine voor Grootouders, dat inspireert bij de opvoeding van kleinkinderen!

Huis van het kind Middenkempen

Lierseweg 132 a
2200 Herentals