Informatie voor jouRechten & voordelen

Sport, cultuur en vakantie voor iedereen!

Iedereen verdient vakantie

Wil je op daguitstap of vakantie maar heb je een beperkt budget? Neem een kijkje op de website van Iedereenverdientvakantie en ontdek welke toeristische partners uit het netwerk een korting voorzien. In het aanbod vind je daguitstappen, vakantieverblijven, groepsverblijven en georganiseerde vakanties.

De aanvragen kan je doen via een sociale organisatie in je buurt (sociaal huis, CAW, buurtwerking).

Socio culturele participatie premie

Naar een concert, theater of tentoonstelling gaan is voor veel mensen te duur. 

In sommige gemeenten kan je  als cliënt van de sociale dienst een tussenkomst vragen om deel te nemen aan deze activeiten;

  • het lidmaatschap bij een sportclub
  • inschrijvingsgeld bij de muziek- of kunstacademie
  • uitzonderlijke schoolkosten (bijvoorbeeld bosklassen)
  • itstappen en toegangsticketten voor recreatieparken
  • toeristische attracties
  • culturele of sportieve participatie
  • initiatieven die de digitale kloof verkleinen

Elk openbaar bestuur werkt een eigen regeling uit. De tussenkomst kan daarom verschillen van gemeente tot gemeente

Vrijetijdspas

In onze gemeenten Olen, Herentals en Grobbendonk kan je als je aan de voorwaarden voldoet (inkomstenvoorwaarde of collectieve schuldenregeling) ook rekenen op een Vrijetijdspas.Houders van de vrijetijdspas krijgen een vermindering bij sommige cultuur-, sport-, jeugd-, vormings- en andere vrijetijdsactiviteiten die door het bestuur georganiseerd worden. Neem contact op met de sociale dienst van jou gemeente om te bekijken of je hier eventueel recht op hebt.

Vakantiekamp Rode Kruis

Als kind moet je in de grote vakantie kunnen genieten, spelen en ravotten. Maar voor maatschappelijk kwetsbare kinderen is dat niet altijd het geval. Vaak hebben ze het niet alleen financieel moeilijker, ook sociaal blijven ze aan de zijlijn staan. Ze kunnen bijvoorbeeld niet deelnemen aan activiteiten omdat zoiets te veel geld kost. Speciaal voor hen organiseert Rode Kruis vakantiekampen in Vlaanderen. Zo kunnen ook zij terug naar school met een mooi kampverhaal.

Huis van het kind Middenkempen

Lierseweg 132 a
2200 Herentals