Nieuws

Blijf helemaal bij met de nieuwste info rond opvoeden, opgroeien en ouderschap!

Geef ademruimte aan prille ouders, ‘Dat lucht op’!

2024/06/12

Een campagne van Te Gek!?, in samenwerking met Kind en Gezin en Perinet

Terug

Pril ouderschap is een avontuur vol liefde, maar ook gemengde gevoelens en moeilijke momenten. Van je kinderwens tot de eerste stapjes: de periode vanaf de zwangerschap tot 2 jaar na de geboorte is uitdagend. Je leven staat op z’n kop en je bent kwetsbaar. Soms geraakt je zuurstof op. Dan kan de juiste steun écht opluchten.

Te Gek!? ontwikkelde, in samenwerking met Kind en Gezin en Perinet en met de steun van de Vlaamse Overheid Departement Zorg, de campagne ‘Dat lucht op’.

Met deze campagne wil Te Gek!? de drempel voor prille ouders verlagen om te spreken over de intense emoties en uitdagingen tijdens deze periode en aangeven dat uit evenwicht geraken niet ongewoon is. Ook wil Te Gek!? prille ouders inspireren om uit te reiken naar hun omgeving, en tegelijk de omgeving oproepen om prille ouders te ondersteunen en het prille gezin mee ‘te dragen’.

Ontdek hoe je als prille ouder meer ademruimte kan krijgen Je vind er info en tips over hoe je kan omgaan met de emotionele uitdagingen van het ouderschap. Of laat een ballonnetje op Daar vind je een alternatieve geboortelijst die écht oplucht. #datluchtop

 

Huis van het kind Middenkempen

Lierseweg 132 a
2200 Herentals