Nieuws

Blijf helemaal bij met de nieuwste info rond opvoeden, opgroeien en ouderschap!

Dit moet je weten over de eerste 1000 dagen van je kindje

2024/06/24

een campagne van Kind en Gezin

Terug

Kind en Gezin lanceert nieuwe filmpjes '1000 dagen samen'

​Het zijn minireportages over 'de big five': slapen, huilen, eten, peuterpuberteit en zindelijkheid. Ze bieden een inkijk in de herkenbare realiteit en het zoekproces van prille gezinnen en voegen daarbij waardevolle informatie toe over de ontwikkeling van jonge kinderen. Er zijn ook vier reportages die dieper inzoomen op de verschillende leeftijdsfases. Een pittige peuter is immers totaal geen pasgeboren baby meer. De combinatie van verdieping en humor en de afwisseling in perspectief houdt het boeiend.

Bij de reportage over peuterpuberteit vertellen kinderpsychiater dr. Binu Singh, speelconsulent Amke Bailleul en kinderneuroloog dr. An Oostra over wat er dan in het hoofd en hart van een jong kind gebeurt. Kind en Gezin-collega Nizio helpt ouders op zoek gaan naar mogelijke manieren om de leiding te nemen en toch in verbinding te blijven.

Daarnaast is er ook aandacht voor de beleving van ouders zelf tijdens die eerste 1000 dagen. Zien en horen dat andere ouders ook zoekend zijn, kan zoveel deugd doen

Je kan de filmpjes hier bekijken.

Huis van het kind Middenkempen

Lierseweg 132 a
2200 Herentals